Sosyal Medya

YaÅŸam

GaziantepÂ’te gergin gece

Gaziantep'te pazartesi gecesi bir ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından bıçaklanarak öldürülmesini protesto eden gruplar, kentin çeşitli yerlerinde bıçak ve sopalarla Suriyelilere saldırdı.



Bölgedeki Al Jazeera muhabirinin verdiÄŸi bilgiye göre, farklı gruplar Saçaklı, Alibaba, Karakabir ve Düztepe mahallelerinde toplanarak yoldan geçen Suriye plakalı araçlara saldırdı. Polis bu grupları dağıtsa da farklı noktalarda yeniden toplandılar.

Suriyelilere ait araçların ateÅŸe verildiÄŸi olayın ardından kentte yoÄŸun güvenlik önlemleri alındı. 

Ellerinde bıçak ve sopa bulunan gruplar, parklarda ve sokaklarda karşılaÅŸtıkları Suriyelilere saldırdı. Yaklaşık 10 Suriyeli, bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandı. Bazı Suriye plakalı araçlar ateÅŸe verildi.

Ellerinde Türk bayrağı olan gruplar, bazı yerlerde kaldırım taÅŸları sökerek araçlara saldırdı. Bu gruplar Suriyelilerin mahallelerine uyuÅŸturucu soktuklarını ve mahalle sakinlerini dövdüklerini iddia etti.

Suriye sivil toplum kuruluÅŸları, Suriyelileri dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça Suriye plakalı araçlarla sokaÄŸa çıkmamaları konusunda uyardı.

Ünaldı Mahallesi'nde dün gece meydana gelen olayda Hıdır Çalar, evini boÅŸaltmasını istediÄŸi Suriyeli kiracısı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet ÅŸüphelisi olayın ardından kaçtı.

Çalar'ın bugün topraÄŸa verilmesinden sonra yakınları ile olaya tepki gösteren birçok kiÅŸi, kentin çeÅŸitli noktalarında 'Suriyelileri istemiyoruz' eylemi yaptı. YaÅŸananların ardından, olayların meydana geldiÄŸi bölgelere takviye ekipler sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.